Från mysbrallor till slips

                                                    

Mina ungar ser vantligtvist inte ut så här men en gång om året är de tvungna att ha på sig Julslipsen! Sometimes kids gotta do what they gotta do.

Förresten, här är några av mina hemmagjorda backgrounds som ni kan använda till renoveringen av era bloggsidor.
Tryck på länken nedan, markera bilden, högercklicka och sedan spara som.


Art deco
Fjäril
Rosor
Water drops
Tiles

Mitt livs största äventyr


Krisen om att närma 40 har gnagat inom mig som ett kliande eksem, det klådar som sjutton fast det svider när man kliar på det. Man  på nåt konstigt sätt börja fundera på vad man har gjort i de senaste åren. Livet från FF åren (före föräldraskapet) börjar gå som en urgammal repris i svart och vit på den analoga TVn i hjärnan. 

Vad har jag egentligen åstadkommit? Vad är det verkligen som var mitt livs största äventyr?
Är det det fallskärmshoppet som jag och mina tjejkompisar gjorde "just to make a statement"  under mitt bekymmerlösa unga universitetsliv? Eller är det den dykningen i 62 meter havsdjup som gav mig kvävenarkos bara för att leta efter de skygga hammarhajarna i den filippinska undervattenvälden?

Ungen 1: Mommy vad ska vi äta?
Ungen 2: Jag ska käka på McDonalds med mina kompisar, kan jag få en slant?

Reprisen blev avbruten! Wake up....plötsligt slog det mig, där stod 2 tonåringar som påminner mig om det största äventyret jag någonsin haft; being a mother!

    
 


Hej på dej (o)sexig!

Nääää! Jag hörde min alter ego skrika på morgonen. Håret var som gökboet, brallan var på sniskan och allting bara hängde... och jaget hängde inte med! Efter en stunds känsla av avgudande avsky, där stod jag framför spegeln , kliandes på skinkan och hånlog till mig själv.  "Good morning kärring! Idag är du ledig........;D"

Bilden har ingen koppling till detta inlägg! Hihihihihi.

Att raka eller inte raka....that's the question!

                     

När jag har läst "Ung" s sida på Västerås länstidning, tappade jag hakan på golvet!
En tjej påstår att det är okvinnligt att inte raka sig mellan benen, killen tycker att det är ofräscht, och båda tycker att det är sexigare när det är len och kal som öken Sahara där nere.

Jag som är så buskig som amazon regnskogen på den nedre anatomiska delen av min homosapiens kropp, kände mig som offrivilligt uppsagd från "pussycatdolls" medlemskap.
Men excuse me! Jag plockade hakan från golvet och reparerade min sårade kvinnlig feelings.

Könshåret hamnar inte där bara för att göra människor mindre sexiga. Varenda delar av kroppen har faktiskt sin funktion! Könshåret finns för att skydda underlivet mot bakterier och infektioner. Det bevarar PH blansen och fuktigheten.

Det är klart att man rakar/ansar/vaxar bikinilinjen! Det ser ju inte så förtjusande ut när hårstrån befriar sig utanför bikinigränserna men att raka hela buskaget är för mig än en gång en smärtsam påminnelse om den nya skönhetsidealen. Tack o lov att min man älskar att göra upptäcksresa i amazon junglet!!!!!  

Personligen, behåller jag kvar buskaget och ansar dem då och då. Jag blev inte mindre kvinnlig och sexig för det.
Ofräschheten och Osexigheten handlar inte om Hårigheten. Det handlar om hur man sköter sin intima hygien.

LONG LIVE THE BUSHES!

39 going 40

  
Moi
på High Chaparall för 3 år sen

När jag fyllde 30 trodde jag att jag var sååå gammal och att livet är verkligen så kort.
I år fyller jag 40 och samma känslan har plötsligt dykt upp. Än en gång har jag blivit känslig för alla ålderstecken. För det första, min äldsta son har vuxit rejält och är nu ett huvud längre än mig. Jag blir lätt skrämd varenda gång han står framför mig! " Vem är du?" "Oh my god, är det du?"
Förutom det så har de gråa strån vuxit som ögräs på sommarängen på min skalle.
Min man gör mig bara mer frustrerad. Han retar snarare än tröstar mig i min kamp mot ålderskrisen. I mitt försök att få ut lite empati från honom, frågade jag om han har märkt de gråa strån som har invaderat mitt snart 40 år skalle.
"Har du sett de här?" frågade jag pekande på panna min.
"Varrå, rynkorna?" "garv, garv och lite garv till" var hans svar.
Jag kände mig som en förstenad kvarleva från forntiden.

I denna globaliserad, internetberoende och vetenskaplig utvecklad värld vi lever i, har skönhets- och ungdomsidealen faställts till ca. 25-30. Vid 40 ska man ha nått framgångens höjdpunkt, välrest, har hoppat både fallskräm och bungy, kan surfa både på internet och på riktiga havsvågor ,  med mera, med mera. Full fart i livets utförslopp så att säga.

Men den mest fascinerande av alla skönhetsidealen är  den strävan för den eviga ungdomen. Som till exempel, i underhållningsbranschen finns många vuxna som är gamla nog att bete sig som vuxna som ändå vill se ung ut. Naturligtvis är det var och ens val men eftersom det är accepterad att en meddelålders entertainer ser ut som en gymnasieungdom så why not!? Världen blir snart bebodd av bara ungdomar; de som är verkligen unga och de som ser ung ut.

Thanks but no thanks! Jag vill gärna åldras på det naturliga sättet och njuta åket i livets utförslopp.


Same same


När jag har läst QueenPeach inlägg om varför folk solar mycket mer  än det behövs så fick jag också en tankeställare. Jag ska vara glad att jag är en asiat och behöver inte grilla mig under solen.
Saken med oss människor är att vi blir aldrig nöjda med det vi har. De ljusa vill bli mörka och de mörka vill bli ljusa.
 På Filippinerna (och andra varma länder) går folk med paraply för att skydda huden från solen. Tjejerna gnor blekningskrämer och tvål för att göra hyn ljusare medan många ljusa europeer steker sig själva under solen för att få den bruna nyans på huden.
The world is so ironic!

RSS 2.0